Mengenai Simple Different

Mengenai Simple Different

Menu

Etika Berbeza Sederhana

Pendekatan "pengguna pertama"

Sebahagian daripada Etika Simple Different, syarikat di belakang SimDif, adalah untuk membimbing penggunanya ketika mereka membina laman web. SimDif dirancang untuk mendorong pengguna membuat dan mengatur kandungan yang ingin dilihat oleh pembaca mereka: ini juga merupakan kaedah terbaik untuk menyusun laman web untuk Google.

SimDif tidak difahami sebagai produk yang akan dibeli orang sebelum mereka berpeluang memahaminya.

Perniagaan dan etika, pasangan yang ganjil?

Ia bergantung pada mana yang ditempatkan terlebih dahulu. Semasa membuat perkhidmatan dalam talian, jika keuntungan diutamakan, ia sering akan memberi kesan stereotaip di mana seluruh pengalaman pengguna dibina untuk menyalurkan orang untuk membayar.

Contoh yang terkenal ialah bagaimana rangkaian sosial dan laman web e-dagang menggunakan kuki. Perkhidmatan ini pada asalnya dirancang untuk mengumpulkan maklumat mengenai pengguna mereka, membuat profil mereka, dan mengintip perilaku dalam talian mereka. Contohnya, model perniagaan Facebook berdasarkan penjualan semula penemuan mereka kepada syarikat pemasaran dan pengiklan.

Pada masa kini, didorong oleh peraturan Eropah, perniagaan harus memasang butang di laman web mereka agar pengguna dapat menerima kuki ini ketika mereka tiba di laman web ini. Tetapi kita juga tahu bahawa kebanyakan orang tidak memahami tujuan kuki ini, atau apa yang mereka terima dengan mengklik butang ini.

Menempatkan perkhidmatan sebelum keuntungan

Perkhidmatan dalam talian yang mengutamakan pendekatan pengguna pertama, selalunya tidak sesuai dengan jangkaan kapitalis teroka.

Industri internet sering diwakili oleh keberhasilan perkhidmatan yang dibina berdasarkan kemampuan untuk memanfaatkan kekurangan pengetahuan pengguna mereka, dan sangat jarang diakui oleh masyarakat tentang kegunaannya.

Alternatif ada. Semasa membuat perkhidmatan baru, tujuan asasnya adalah untuk menyokong pengguna dan kualiti pengalaman mereka.

Perkhidmatan yang diakui oleh pengguna sebagai hormat, bermanfaat dan bermanfaat, semakin berubah menjadi perusahaan yang kukuh. Dengan cara ini, perniagaan dan etika dapat berjalan dengan baik.

Logo SimDif
Logo SimDif

Sekiranya anda meletakkan etika sebelum berniaga, ada alternatif yang kukuh dan saling menguntungkan

Perkhidmatan boleh dirancang untuk menyokong, memberikan nilai kepada pelanggan. Ini adalah untuk membina kepercayaan dan memupuk kerjasama yang berterusan.

Seseorang dapat membuat alat yang baik tanpa mengumpulkan dan berkongsi maklumat penggunanya dengan rakus,

Amalan yang baik misalnya adalah menghapus data peribadi pelanggan, jika dan ketika mereka memutuskan untuk tidak menggunakan perkhidmatan lagi.

Menyimpan data sebanyak mungkin pengguna, sayangnya menjadi budaya korporat. Ini bukan sahaja asas untuk kempen spam e-mel seterusnya, tetapi juga yang dicari secara aktif oleh "penggodam".

Ketika datang untuk menyambut pelanggan, menghormati langkah mereka belajar, dan melindungi data peribadi mereka, seseorang segera menyedari bahawa niat baik tidak selalu mencukupi.

Membangun penyihir perkhidmatan yang berguna menghormati penggunanya bermula dengan cara ia dirancang dan ditulis.

Banyak pembangun laman web dirancang untuk memaksimumkan penjualan dan margin

Bagaimana strategi "untung pertama" menjadi toksik bagi pereka laman web masa depan.

Perkhidmatan pembangun laman web yang paling mudah disediakan untuk menjual idea dengan cepat mengenai apa yang dipercayai oleh kebanyakan orang sebagai laman web yang baik.

Mereka mendorong pemula yang belum diberi kesempatan untuk memahami apa itu laman web, untuk membayar seawal mungkin.

Biasanya, pembangun laman web yang berorientasikan pemasaran menggunakan satu set tipu muslihat yang menjadi kebiasaan:

• Membuat pengguna memulakan dengan memilih templat laman web yang telah dibuat sebelumnya.

Ini dicadangkan tanpa memperhatikan organisasi kandungan, atau keperluan dan harapan pembaca masa depan. Walaupun kualiti ini membentuk kualiti penting dari laman web yang baik. Ironinya, pembangun laman web yang paling terkenal bahkan tidak membenarkan menukar templat menjaga kandungan: seseorang harus membina semula keseluruhan laman web. • Mengajak pengguna membuat pilihan pertama yang difokuskan untuk memilih gambar tajuk yang besar dan cantik.

Fotografi besar ini sangat mengagumkan. Tetapi gambar ini kemungkinan besar akan diganti dengan gambar yang kurang sempurna, lebih sesuai dengan topik laman web ini. Topik yang mungkin tidak memerlukan foto besar seperti itu? • Membuat pengguna percaya bahawa kualiti laman web mereka bergantung pada tambahan yang dapat mereka beli.  

Dorongan untuk menjual sesuatu mengurangkan di sini sekali lagi peluang untuk menunjukkan pentingnya kualiti kandungan dan organisasinya, untuk Google dan untuk pengunjung laman web ini. • Membuat mereka berfikir bahawa membeli nama domain mereka sendiri "sekarang!" sangat penting.

Daripada memberi mereka masa untuk berfikir dan bimbingan yang tepat. Umumnya memerlukan sedikit masa untuk memilih nama yang tepat. • Mencadangkan SEO hanya mengenai senarai kata kunci dalam metadata,

daripada menekankan realiti pengoptimuman laman web. Sebagai contoh, menggunakan satu halaman per topik dan memilih tajuk yang tepat untuk setiap halaman, jauh lebih penting daripada tag kata kunci. Ini hanya contoh yang paling klasik. Anda sudah dapat melihat bahawa perkhidmatan ini tidak dirancang untuk membantu, tetapi terutamanya untuk menjual. Sebilangan mungkin melihatnya sebagai pelanggaran kepercayaan pengguna mereka.

Inilah sebabnya mengapa SimDif dibina, untuk menawarkan penyelesaian alternatif. SimDif telah dirancang sesuai dengan cabaran untuk membimbing, pengusaha, pelajar dan persatuan, dalam membuat laman web mereka sendiri.