Mengenai SimDif

Mengenai SimDif

Menu

Usaha Impak Sosial yang Sebenar

Masa depan sesuai di tangan seseorang

Telefon Pintar telah merevolusikan Internet. Jumlah pengguna yang terhubung telah meningkat dua kali ganda dalam 3 tahun kebelakangan. 2 bilion pengguna internet BARU di seluruh dunia telah menemui web, dan sebilangan besar orang akan melakukan perkara yang sama pada tahun-tahun akan datang.

Aplikasi pembangun laman web percuma, berfungsi dari mana-mana peranti mudah alih, dalam kebanyakan bahasa , adalah alat pemberdayaan penting.

SimDif 2 - Kesan ketara, dalam 5 bidang penting:

Perkembangan ekonomi

Setiap perniagaan memerlukan kehadirannya sendiri di web.

SimDif 2 direka untuk secara aktif membantu pengguna agar dapat dilihat di Google, dan membimbing mereka untuk menyampaikan kandungan laman web mereka dengan jelas. Kami tidak membincangkan laman sosial, tetapi ruang yang dapat dikawal dan diatur oleh semua orang dengan cara yang mereka fikirkan sesuai.

Pendidikan Digital

SimDif begitu mudah sehingga beberapa sekolah menggunakannya sebagai kaedah untuk pelajar mempersembahkan karya mereka.

Ia seperti permainan. Guru dapat memberi peluang kepada pelajar untuk memahami bagaimana kandungan dalam talian dipilih, diformat, dan diatur untuk khalayak tertentu.

SimDif adalah alat yang mudah, berpatutan, dan moden untuk membantu pelajar menjadi pengguna web yang lebih pintar dan selamat.

Kebebasan bersuara

Bahagian paling sukar untuk menyatakan idea baru adalah mencari sokongan yang tepat.

SimDif menawarkan aplikasi percuma di iOS dan Android, serta versi dalam talian. Ini bermaksud sesiapa sahaja boleh membuat dan mengurus laman web dengan telefon, tablet, atau komputer mereka dari mana saja di dunia. SimDif menghoskan laman web dan kandungan penggunanya dengan selamat di pelayan berkualiti tinggi di Perancis, di bawah peraturan Eropah.

SimDif tidak mengalu-alukan penipuan, spam, virus, pornografi, ubat haram, atau kandungan yang membenci atau memfitnah.

Kepelbagaian budaya

Ribuan bahasa dan budaya kurang terwakili di web.

Alat pemberdayaan harus terbuka untuk penyetempatan, yang membolehkan orang menyesuaikannya dan membagikannya ke seluruh komuniti mereka.

SimDif direka untuk diterjemahkan ke dalam beratus-ratus bahasa, oleh penggunanya sendiri.

Pemerkasaan Masyarakat

Membantu orang mengatur diri mereka dalam talian tanpa latar belakang teknikal.

Menyokong projek masyarakat seperti sukan, hobi, advokasi hak, berita tempatan, dan acara seni.

Penyetempatan: Untuk Menyokong dan Mempromosikan Bahasa dan Budaya

SimDif 2 dirancang untuk mempromosikan bahasa dan budaya yang kurang terwakili
SimDif 2 dirancang untuk mempromosikan bahasa dan budaya yang kurang terwakili

Majoriti dunia kini boleh mengakses internet dari telefon

Terlalu banyak orang terpaksa menggunakan bahasa Inggeris atau bahasa lain yang banyak digunakan, terutamanya dari negara-negara membangun internet kerana terdapat sedikit atau sifar alat dalam talian dalam bahasa ibunda mereka. Inilah sebabnya mengapa penting untuk menghubungi pengguna tersebut dan menyelesaikan persamaan linguistik ini.

Salah satu nilai teras Simple Different adalah menghormati dan mempromosikan kepelbagaian kaya bahasa dan budaya dunia, sebelum memikirkan penukaran kewangan

Etika Berbeza Sederhana

Pendekatan "pengguna pertama"

Sebahagian daripada Etika Simple Different, syarikat di belakang SimDif, adalah untuk membimbing penggunanya ketika mereka membina laman web. SimDif dirancang untuk mendorong pengguna membuat dan mengatur kandungan yang ingin dilihat oleh pembaca mereka: ini juga merupakan kaedah terbaik untuk menyusun laman web untuk Google.

SimDif tidak difahami sebagai produk yang akan dibeli orang sebelum mereka berpeluang memahaminya.